vrijdag 9 januari 2015

DINER RECEPT: VRIJDAG PATATDAG!

Bij ons thuis was het vroeger altijd 'vrijdag patatdag'. Dat was voor mij echt een hoogtepunt van de week! Ik was serieus zwaar teleurgesteld als bleek dat we wat anders aten. Natuurlijk moet een patatje op z'n tijd prima kunnen, maar ken je ook al deze SUPER lekkere, GEZONDE patat?

Deze patat (zo noemen ze dat in het midden van het land, friet is Brabants ;-)) is super gezond want deze is namelijk gemaakt van een zoete aardappel, ook wel bataat genoemd. Hij is gewoon te koop bij de AH en ik zag ze laatst ook al op de markt!

Weet je waarom dit zo gezond is? 
- Deze zoete aardappel, dat eigenlijk geen aardappel is, maar een knol, is rijk aan voedingsvezels, vitamines en mineralen.
- Het bevat weinig vet en is vrij van cholesterol
-  Het zit boordevol antioxidanten
- Het bevat veel minder koolhydraten dan een 'gewone' aardappel

"Dit is ├ęcht een van mijn lievelingsrecepten! "


Dit heb je nodig: 
- 1 zoete aardappel (per persoon)
- kokosolie
- zeezout en/of (biologische) paprikapoeder
- eventueel 1 teentje knoflook



Zo maak je het:
1. Snijd de zoete aardappel(s) in lange smalle stukken (oftewel in patatvorm). Je hoeft ze niet te schillen!
2. Laat je gesneden patat ongeveer een half uur in een bak koud water 'weken' (zo worden ze lekker knapperig)
3. 'Droog' je patat in een schone theedoek.
4. Smelt de kokosolie en giet dit over de patat heen, handigste om even in een bak te doen.
4. Leg de patat op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Leg eventueel een (of meer) teentjes knoflook ertussen.
5. Strooi de zeezout en/of paprikapoeder (wat je lekker vindt) over de patat heen.
6. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven (180 graden) voor ongeveer 30 minuten. Halverwege even husselen zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.



EETSMAKELIJK!

Laat je me weten of het gesmaakt heeft?


Volg je me al op Facebook? Like hier mijn page! 

Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen