donderdag 29 januari 2015

DINERRECEPT: LASAGNE ZONDER PASTA (A LA RENS KROES)

Houden jullie ook zo van lasagna? Dan raad ik je aan deze 'skinny-koolhydraatarme-courgette-lasagne-a-la- rens-kroes' variant eens te proberen! Dit is namelijk een lasagne zonder pasta en dat scheelt dus de nodige calorie├źn! In plaats van pasta kies je voor courgette en je kan er voor kiezen hem compleet vegetarisch te eten. Wil je er toch graag vlees bij? Kies dan voor biologische rundergehakt.

Onderstaand recept is de vegetarische variant en goed voor ongeveer 2 personen:

Ingredi├źnten:
- 1 courgette
- 1 kleine rode ui
- 7 grote champignons
- 2 teentjes knoflook
- 350 gram biologische tomatensaus (zoals deze)
- 65 gram zachte geitenkaas
- 2 tomaten
- 1 ei
- Eventueel wat geraspte geitenkaas (zoals deze)

Kruiden/specerijen, allemaal gewoon te krijgen in de 'normale' supermarkt:
- 1 tl (theelepel) zeezout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl laos
- 1 tl kerrie
- 1 tl geelwortel (kurkuma)
- (verse) peterselie ter garnering

Zo maak je het:
1. Maak met de kaasschaaf dunne plakken van de courgette
2. Snijd de ui, de champignons en de knoflook klein en bak deze kort in een wokpan
3. Voeg daarna de tomatensaus, het ei en de specerijen toe en roer het goed door
4. Voeg als laatste een lepel geitenkaas toe aan de saus
5. Maak in een, met olijfolie ingevette, ovenschaal laagjes van de plakken courgette, de saus, tomaat en geitenkaas
6. Eindig met een laagje geraspte geitenkaas (op de foto gebruik ik normale, zachte geitenkaas)
7. Zet je lasagne voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en serveer hem met wat (verse) peterselie.


EETSMAKELIJK!!

Volg je me al op Facebook? Like hier mijn page! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen