zaterdag 3 januari 2015

ONTBIJTRECEPT: Mug cake





















Jaaa, het is weer zaterdag en dat betekent WEEKEND (waarschijnlijk zijn veel van jullie de hele week al vrij, maar toch ;-))

In het weekend kies ik vaak voor een ontbijt wat iets meer tijd mag kosten. Hoewel, dit ontbijtje is binnen no time klaar! Ook een prima optie dus voor doordeweeks.

Vandaag gaan we namelijk voor een mug cake!
Cake als ontbijt? Ja, dat hoor je goed!

Misschien lijkt hij niet zo op de cake van je oma, maar met deze chocolade mug cake kan jij de dag goed & vol energie beginnen!
 
Dit heb je nodig: 
- 1 ei
- 1 kleine banaan
- 3 eetlepels havermout
- 1 eetlepel rauwe cacaopoeder (bijvoorbeeld deze van de AH)
 
optioneel: (rood) fruit / noten - zoals op bovenstaande foto.
 
Zo maak je het: 
1. Prak de banaan helemaal fijn
2. Kluts het ei
3. Meng de banaan met het geklutste ei en de havermout en voeg als laatste de cacaopoeder toe
4. Vet een schaaltje (formaat kleine mok of een toetjesschaaltje) in met een beetje kokosolie
5. Schenk het mengsel in het ingevette schaaltje
6. Zet het schaaltje 1,5 tot 2 minuten in de magnetron (900 watt)
    of 12-15 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
7. Voeg eventueel nog wat vers fruit  en/of een paar ongezouten- ongebrande noten toe

je kunt ook voor een 'naturel' variant kiezen door de cacaopoeder weg te laten en een beetje kaneel toe te voegen
 

GENIET ERVAN! 
Laten jullie me weten of het gesmaakt heeft?


Volg je me al op Facebook? Like hier mijn page!   

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen