zaterdag 17 januari 2015

BAKRECEPT: CHOCOLADEBROOD/CAKE MET COURGETTE





























Oke, Ik begrijp het. Bij het zien van de titel denk je waarschijnlijk IELL! COURGETTE in een cake, grapje zeker!? Nee, geen grapjes, ik ben heel serieus! ;-) Het is misschien lastig voor te stellen, maar een courgette verwerken in je gezonde baksel, maakt je cake wat 'sponsiger' en minder droog, bovendien proef je de hele courgette niet, maar 'pak' je die vitamine toch mooi weer mee! Ik zou zeggen, probeer het uit en ervaar het zelf.

Ik ben over het algemeen niet zo kritisch als het gaat om gezonde baksels. Ik bedoel, we 'mogen' wat bij koffie, zonder dat we ons er gelijk schuldig over hoeven te voelen! Ik moet wel toegeven dat veel 'gezonde' baksels wel eens wat droog en 'saai' van smaak kunnen zijn, maar deze cake/brood is anders en écht goed van structuur en van smaak!

Ik heb deze cake nu 3 keer gemaakt en hij wordt steeds lekkerder!
Komt 'ie': Gezonde chocoladecake van Amber Albarda:

Wat heb je nodig? 
- 140 gram volkoren speltmeel (niet glutenvrij mocht je daar last van hebben, gewoon te koop bij AH zoals deze)
- 30 gram rauwe cacaopoeder (deze heb je natuurlijk nog in je kast liggen van de mugcake)
- 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
(klinkt ingewikkelder dan het is, te koop bij EKO plaza. Mocht je dat te veel moeite vinden, kan je het ook weglaten)
- snufje zout
- 2 eieren
- 70 ml geitenyoghurt (mag ook ietsje meer, ook gewoon te koop bij AH)
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 35 gram kokosbloesemsuiker (te koop bij EKO plaza / de Tuinen / Online)
- Het ongebruikelijke ingrediënt: 250 gram courgette

Ik 'verzin' er nog wat kokosrasp en ongezouten/ongebranden noten (lees: walnoten) bij.. of als je van zoet houdt, zijn cranberry's ook een goed idee. Geeft het net wat extra's :-)

Zo maak je het: 
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar
- Meng alle natte ingrediënten door elkaar
- Meng vervolgens de 'droge' met de 'natte' ingrediënten
- Rasp de courgette en voeg deze als laatste bij
- Doe vervolgens alles goed gemengd in een goed ingevet cakeblik (of gebruik zoals ik een siliconen bakblik, ideaal!)
- Zet de 'cake' voor ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden























Enjoy & fijn weekend allemaal!

Volg je me al op Facebook? Like hier mijn page! 

Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen