vrijdag 23 januari 2015

WEEKEND DINERRECEPT: HEALTHY PIZZA!

Ehm, Pizza? Deze blog gaat toch over gezond eten?? Jaaaaa het kan! Dit is een van de eerste 'healthy' recepten die ik uitprobeerde en sindsdien eet ik hem nog zeer regelmatig! Enige nadeel is dat het vrij vullend is en ik vaak de pizza niet op kan ;-) Gelukkig kan je hem goed bewaren en bijvoorbeeld de volgende dag als lunch opeten. Het is ook een erg makkelijk 'kliekjesrecept'.


Dit recept is afkomstig van food blog Chickslovefood:

Dit heb je nodig voor 1 plaatpizza of 2 kleine ronde pizza's: 
- 250 gram havermout
- 2 eetlepels boekweitmeel
- 2 handjes walnoten
- 8 zongedroogde tomaatjes
- 2 eetlepels Italiaanse gedroogde kruiden
- 200 milliliter water
- 2 eieren
- een scheutje olijf- of walnootolie
- Biologische tomatensaus (bijvoorbeeld deze)
- groentjes! Wat je maar hebt liggen of lekker vind. Ik ga meestal voor courgette, paprika, rode ui & champignons
- geitenkaas (optioneel)
- rucola (optioneel)




Zo maak je het: 
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de walnoten, Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaten in een keukenmachine en hak deze fijn. Als je geen keukenmachine hebt kun je alles ook heel fijn snijden. Bij mij heeft het namelijk bijna m'n blender gekost ;-)
- Doe nu de havermout, boekweitmeel, eieren en het water erbij. Mix tot een glad mengsel.
- Bekleed een ovenplaat met bakpapier, en smeer het mengsel uit. Het beste kan je dit met natte handen doen, het is nogal een plakkerig, niet samenhangende substantie ;-))
- Schuif de plaat in de oven en bak tien minuten, zodat de bodem al een beetje stevig wordt.
- Haal de pizzabodem eruit en besprenkel met de olijfolie.
- Besmeer de bodem nu licht met tomatensaus en beleg met alle groentjes die je lekker vindt. Houd de rucola en geitenkaas nog even apart.
- Bak een half uur in de oven totdat de bodem hard is en de groentjes goed doorbakken zijn.
- Strooi 5 minuten voor de tijd afloopt eventueel nog wat geitenkaas over de pizza
- Haal uit de oven en maak af met rucola

EETSMAKELIJK!

Laat je me weten of het gesmaakt heeft?


Volg je me al op Facebook? Like hier mijn page! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen