vrijdag 20 februari 2015

BAKRECEPT: BANANENBROOD MET BLAUWE BESSEN & WALNOTEN

 
Als je je al wat langer verdiept in de wereld van het gezonde eten, dan heb je ongetwijfeld al eens een bananenbrood voorbij zien komen! Het is dan ook niet zonder reden dan dit 'brood' of eigenlijk vind ik het meer een cake, veel gebakken wordt. Het is namelijk een SUPER LEKKER en ook nog eens verantwoord tussendoortje. Perfect ook voor het weekend zeg ik :-)

Ik heb er uiteraard weer een eigen draai aan gegeven en kom tot een bananenbrood met blauwe bessen en walnoten! JAM!

Wat heb je nodig voor het lekkerste bananenbrood met blauwe bessen & walnoten?
- 3 bananen - hoe rijper de banaan, hoe zoeter het brood / de cake wordt
- 50 gram dadels zonder pit
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havermeel (havermout vermalen in de keukenmachine tot meel)
- 3 eieren
-  snufje zout
- grote theelepel bakpoeder (bij voorkeur wijnsteenbakpoeder = natuurlijk)
- theelepel kaneel
- handje blauwe bessen
- handje fijngehakte walnoten (of andere noten)
- eventueel een 50ml geitenyoghurt (ik vind dit persoonlijk een goede toevoeging, maakt de cake wat 'natter')

Zo maak je het lekkerste bananenbrood:
1. Meng de bananen met de dadels in de keukenmachine tot een smeuïge massa.
2. Klop de eieren en meng dit met het 'bananen-dadelmengsel', voeg eventueel ook een scheutje geitenyoghurt toe.
3. Meng vervolgens de droge ingrediënten (havermeel, amandelmeel, bakpoeder, zout en kaneel) met elkaar.
4. Meng de 'natte' met de 'droge' ingrediënten tot een glad mengsel.
5. Doe de walnoten in een theedoek en sla ze met de achterkant van een lepel fijn. Kort in een keukenmachine, blender of staafmixer kan natuurlijk ook. Roer ze vervolgens door het beslag.
6. Als laatste voeg je de blauwe bessen toe. Meng ze voorzichtig met een houte lepel door het beslag, zo gaan ze niet al stuk in het beslag.
7. Giet het beslag in een ingevette (met roomboter of kokosolie) cakevorm of in een siliconenvorm, nog handiger.
8. Bak het brood/ de cake in ongeveer 40-45 minuten af op 180 graden. Als je satéprikker er droog en schoon uit komt dan is 'ie' gaar en klaar! Laat hem nog even afkoelen op het aanrecht.

Enjoy & fijn weekend allemaal!

Volg je me al op Facebook? Like hier mijn page! 

Follow my blog with Bloglovin






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen