maandag 16 februari 2015

LUNCHRECEPT: EIERMUFFINS

I LOVE EGGS!
Een hardgekookt ei, zachtgekookt ei, roerei, gebakken ei - Ik hou ervan! Vroeger dacht men dat je maar 'eenmaal per etmaal' een ei mocht eten, maar dit schijnt vandaag de dag sterk achterhaald te zijn. 10 eieren per week, lijkt geen problemen te veroorzaken voor je cholesterol.  Sterker nog, eieren zijn harstikke gezond, weet je waarom?
 
- Eieren zijn een perfecte bron van goede eiwitten (what's in the name!)
- Eieren bevatten weinig calorieën, je zal er dus niet snel dik van worden 
- Eieren zitten vol vitamine B, ijzer en foliumzuur (goed voor zwangere vrouwen).
- Eieren hebben een hoge zwavel- en vitamine B12 gehalte en zijn daardoor ook goed voor haren en nagels.
- In eieren zit choline, een belangrijke voedingsstof die verantwoordelijk is voor een gezonde hersenfunctie en helpt bij de vermindering van ontstekingen en het reguleert het hart- en bloedvatenstelsel.
 
Lees hier het complete artikel van Jesse van der Velde over alles wat je wil/moet weten over eieren.
 
Laat ik nou net een super lekker recept hebben waarin het basisingrediënt ei is! Deze muffins zijn lekker als ontbijt, lunch of bijvoorbeeld als tussendoortje na het sporten. Je kunt ze vers en warm eten, maar een dag later koud in de broodtrommel zijn ze ook nog heerlijk! 
 
  
Dit heb je nodig voor 6 EIERMUFFINS:
- 5 eieren
- groentjes naar keuze: bv. champignons, tomaat, paprika, courgette & spinazie.
- scheutje plantaardige melk (ik gebruik amandelmelk)
- quinoa (6 eetlepels, 1 per muffin)
- Italiaanse kruiden - of andere kruiden die je lekker vind
- peper/zout
- (geiten) kaas - optioneel
 
Zo maak je de EIERMUFFINS:
1. Kook de quinoa zoals staat beschreven op de verpakking
2. Klop de eieren met de melk en de kruiden
3. Snijd je groentjes in kleine stukjes
3. Vet, indien nodig, je muffinvormpjes in en vul deze als eerste met de gekookte quinoa  
4. Voeg daaraan toe de groentjes en vul het verder op door het eiermengsel tot de rand te gieten
5. Leg eventueel wat (geiten)kaas bovenop de muffins
7. Bestrooi ze nog met een beetje peper/zout naar smaak
6. De muffins kunnen nu 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden
7. Als de 30 minuten voorbij zijn, kan je ze het beste nog even af laten koelen in de oven met de deur op een kiertje - i.v.m. instortingsgevaar ;-)
 


















Enjoy!

Volg je me al op Facebook? Like hier mijn page!  

Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen