zaterdag 7 februari 2015

ONTBIJTRECEPT: HAVERMOUT UIT DE OVEN

De eerste keer dat ik havermout at, vond ik het niet te eten!! Ik heb het dan over de pure havermout met heet water en... niks. Zeker voor de beginnende havermouteter is dit vaak geen succes ;-)

Desondanks is havermout super 'hip' en zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo had ik laatste al een recept gepost van een pizza met een havermoutbodem en zoals laatst de havermoutmuffins. Onlangs is er zelfs een boek uitgekomen met de titel 'Havermoutje'. Dit boek staat zeker op mijn verlanglijstje dus jullie zullen daar ongetwijfeld wat uit gaan zien in de toekomst.

Vandaag deel ik met jullie een lekker havermoutrecept wat zich perfect leent als ontbijtje voor een luie weekendochtend: Havermout uit de oven. Het recept is afkomstig van mede-health blogger I love health en behoort tot een van mijn favoriete havermoutontbijtjes! Die geur alleen al....

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
- 50 gram havermout
- 1 handje blauwe bessen
- 1 banaan
- 30 ml amandelmelk
- een handje walnoten
- flinke snuf kaneel

Zo maak je het:
1. Prak 3/4 van de banaan fijn
2. Meng de havermout met heet water uit de waterkoker, zodat de havermout net onder water staat. Laat dit even staan zodat het water goed wordt opgenomen door de havermout.
3. Meng de havermout met de geprakte banaan en de amandelmelk
4. Knijp de walnoten fijn en voeg dit toe aan het mengsel, hou een klein beetje over ter decoratie
5. Voeg 3/4 van de blauwe bessen toe aan het mengsel
6. Schep het mengsel in een kleine ovenschaal en decoreer het met de overgebleven banaan, walnoten en blauwe bessen
7. Zet de ovenschaal voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

Het is enorm vullend, dus je kan gerust wat overlaten voor later. Koud is het ook prima te eten!

Enjoy & fijn weekend allemaal!

Doen jullie al mee met de winactie?

Volg je me al op Facebook? Like hier mijn page!  

Follow my blog with Bloglovin




2 opmerkingen: