woensdag 11 februari 2015

SOMS..... GAAT HET NIET ZOALS JE HET GRAAG ZOU WILLEN.

Sinds het nieuwe jaar ben ik al twee keer geveild door de griep. Hoofdpijn, koorts, griep: ELLENDE! Het frustreert me enorm..  Ik probeer zo gezond mogelijk te leven en gezond te eten, maar ook hier blijkt wel weer dat dit geen garantie is voor een 'grieploze' winter. Vanwege mijn astma, haal ik normaal gesproken de griepprik. Dit jaar heb ik dat niet gedaan... volgend jaar dan toch maar iets minder eigenwijs zijn?

Een aantal tips om de griep goed te doorstaan - Note to myself:

1. Pak je rust en luister naar je lichaam! Hoe moeilijk soms ook 
Ik ben een persoon die altijd maar doorgaat. Fulltime werken, 3,4, soms wel 5 keer per week sporten, druk sociaal leven, tegenwoordig doe ik naast mijn werk ook nog een cursus voor mijn werk en het liefst wil ik ook nog op tijd naar bed en een schoon en opgeruimd huis. Oja, sinds kort heb ik ook nog een blog waar ik ook nog een beetje van mijn tijd aan besteed ;-) I know, totaal vrijwillige keuzes allemaal en over het algemeen kan ik het ook prima aan, maar soms moet je even naar je eigen lichaam luisteren en 'uitzieken'.

2. Drink voldoende water 
Water, water, water, water. Zeker als je koorts hebt, is het belangrijk voldoende water te drinken. Wanneer je temperatuur hoger is dan normaal zal je ook meer vocht verliezen dan normaal. Zorg er dus voor dat dit aanvult door voldoende te drinken.

3. Blijf regelmatig en gezond eten - ook al heb je daar minder zin in 
Als je ziekt bent, heb je vaak ook minder zin om te eten. Toch is het goed om regelmatig en gezond te blijven eten, anders zal je lichaam (nog) sneller verzwakken en zal het herstel langer duren. Wanneer je het eten niet binnen kunt houden, ligt het natuurlijk wat anders, maar ook dan moet je proberen voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, zodat deze kunnen bijdragen aan je herstel.

4. Slaap genoeg! 
Zoals ik al eerder heb beschreven in een eerdere blog, is voldoende slaap SUPER belangrijk. Niet op bezuinigen dus!!

5. Vul je voeding aan met voedingssupplementen 
Om eerlijk te zijn heb ik hier nog geen ervaring mee, maar ik ben zeker voornemend hier heel binnenkort mee te gaan beginnen. Zeker tijdens de wintermaanden is het goed om wat extra vitamines binnen te krijgen die je beschermen tegen de winterse griepjes. Met name Vitamine D (zon) en visolie schijnen goede aanvullingen te zijn op je voeding. Een goede multivitaminen kan ook zeker geen kwaad! Ik laat jullie mijn ervaringen weten :)

Ik hoop er nu voor de rest van het jaar weer vanaf te zijn! Ben je (ook) geveild door de griep? Hopelijk ben je met bovenstaande tips snel weer de 'oude'!
BETERSCHAP!! 


Doen jullie al mee met de winactie?

Volg je me al op Facebook? Like hier mijn page!  

Follow my blog with Bloglovin
1 opmerking:

  1. Heej, voel je je alweer wat beter? Hope so!
    Enne, grappig van die vit-D en visolie, dat zij nou net de supplementen die ik dagelijks gebruik. En nog niet ziek geweest. Dus zou leuk zijn als ik het bewijs zou zijn van je theorie ;)
    Morgen ga ik je chocoladebrood/cake met courgette proberen :)
    Liefs, Jacomijn

    BeantwoordenVerwijderen