donderdag 5 februari 2015

WIN! DE WEEGSCHAAL, JE GROOTSTE VIJAND OF HANDIG HULPMIDDEL!?

Tot voor kort had ik een bloedhekel aan een weegschaal. Sterker nog, ik heb er eigenlijk nooit één gehad! Ik kon echt gefrustreerd raken van mensen die zoveel waarde hechten aan dat nummertje op een weegschaal. Wat zegt dat nou eigenlijk?

Wat je vaak ziet is dat het nummertje op de weegschaal voor velen een soort obsessie kan worden. Ze krijgen een bepaalde drang een soort 'ideaal' cijfertje op de weegschaal te zien en streven daar, kosten wat het kost, naar. Soms op het ongezonde af. Stel, het lukt je op een enkele kilo na niet op je 'streefgewicht' te komen, kan dit enorm frustrerend zijn. Dit terwijl je misschien niet kijkt naar wat je al bereikt hebt. Zonde toch?

Toen ik een jaar geleden begon met gezonder leven, is het dus ook niet begonnen met een weegschaal of een streefgewicht. Sowieso was mijn uitgangspunt niet afvallen, hoewel dit achteraf gezien wel enigszins nodig was. Ik denk dat ik na al die jaren ook niet meer op een weegschaal durfde te staan, bang dat het tegen zou vallen en ik er dus een bepaalde waarde aan zou hechten. Onzin eigenlijk, je bent zoals je je voelt, daar zou een cijfertje op een weegschaal geen verandering in moeten brengen.


METEN IS WETEN! 
Toen ik merkte dat mijn lichaam veranderde, kreeg ik toch wel behoefte om een bepaald resultaat te zien. Ook om mezelf te motiveren en te verbeteren. Met resultaat bedoel ik niet per definitie dat mijn gewicht omlaag ging. Nee, ik ging op een weegschaal staan waar niet alleen je gewicht wordt gemeten, maar waarbij ook weergeven wordt wat je vet-, spier-, en vochtpercentage is en daarnaast geeft de weegschaal, aan de hand van wat persoonlijke gegevens, je BMI weer.

Zo bleek dat ik op een gegeven moment in 3 maanden 'slechts' 1,5 kg was afgevallen, maar dat er wel 5% vet was omgezet naar spieren. Hoezo geen resultaat? Ik zat strakker in mijn vel dan ooit!

Wat ik wil zeggen is dat het niet verkeerd is om zo af en toe op de weegschaal te gaan staan om jezelf te motiveren, te gaan voor resultaat en te streven naar een gezond doel. Dit doel kan van alles zijn en is voor iedereen verschillend. Mijn advies is het wel te beperken tot één keer per maand, zodat het geen obsessie wordt. Het is tenslotte maar een cijfertje en het allerbelangrijkste is hoe je je voelt, wat je ziet als je in de spiegel kijkt en dat je daar tevreden en gelukkig mee bent.


WIN!
Wil je ook een weegschaal die niet alleen je gewicht meet, maar ook lichaamsvet, lichaamsvocht, de spier- en botmassa en je BMI? Namens fonQ mag ik er eentje WEGGEVEN!!

De weegschaal waarop je kans maakt is de Medisana BS440. Deze weegschaal heeft naast de lichaamsanalyse ook nog de volgende functies:
 • Bluetooth Smart dataverbinding met VitaDock+ app. Zo kan je je voortgang bijhouden via je telefoon, super handig! :)
 • Geschikt voor iOS en Android en VitaDock Online
 • Groot LCD-scherm met blauw backlight
 • Meet het gewicht tot 180 kiloWat moet je doen om kans te maken? 

- Like de facebookpagina van VitaLies

- Klik op ‘vind ik leuk' onder aan deze blogpost op Facebook. Wanneer je 'm deelt maak je nog meer kans! (let wel op dat je 'm openbaar deelt, anders kan ik dat niet zien!)

- Laat onder deze blogpost en/of onder het facebookbericht van deze blog een bericht achter waarom jij deze weegschaal (ter waarde van € 79,99) graag wilt winnen! Als je onder deze blog reageert, vergeet niet je achternaam in te vullen anders kan ik je wellicht niet traceren.


Op zaterdag 14 februari maak ik de winnaar of winnares bekend!


De winnares is Manon ten Hove! GEFELICITEERD!
Kan je mij  je NAW gegevens doorsturen via een persoonlijk bericht op de VitaLies facebook of e-mail? Dan komt de prijs zo snel mogelijk naar je toe!Follow my blog with Bloglovin
4 opmerkingen:

 1. Ik zou graag de weegschaal willen winnen. Na 2 zwangerschappen waarbij ik 30 kilo was aangekomen, ben ik nu nog bewuster en gezonder aan het eten. Zou graag willen weten hoeveel ik weeg, hoeveel lichaamsvet e.d. ik momenteel heb, zodat ik weet hoeveel er nog af moet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij ( mijn vriend) en ik zijn bewuster gaan leven en willen graag weten wat dit doet met ons lichaam. We hebben nu een weegschaal welke alleen gewicht meet, maar wij willen graag een weegschaal met die een reëler beeld geeft van ons lichaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw super leuke actie! Lijkt me erg handig.. kilo's hoeven er niet af maar wil wel gespierder worden, mja hoe meet je dat? Ideaal zo'n nieuwe weegschaal :)
  Succes met je blog! Groetjes carola donkelaar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil heeeel graag weegschaal winnen omdat ik het super nodig heb met afvallen en dat ik me daardoor meer gemotiveerd ben!!

  BeantwoordenVerwijderen