dinsdag 31 maart 2015

DINERRECEPT: GEKRUIDE KIP MET 'KIEN-WAAH'

Oké, ik hoor jullie denken....QUI- wattes? "Is dat niet dat hippe superfoodspul? Niks voor mij, ik vind superfood zo'n onzin!"

Wacht even... geef het een kans! ;-) Allereerst leer het fatsoenlijk uitspreken: 'KIEN-WAAH'.
Hardop, nog een keer: 'KIEN-WAAH'. Goed zo, niet meer vergeten nu! Het kan maar even duidelijk zijn ;-)

Ik moet eerlijk zeggen dat zelfs mijn spellingscontrole het woord 'quinoa' niet kent. Zo'n 1,5 jaar geleden had niemand ooit nog van quinoa gehoord en nu zie je het naast de rijst in het supermarktschap staan alsof het nooit anders geweest. Oja! Er wordt ook van alle kanten beweerd dat het super gezond is. Waarom weten we dat nu pas? Dat antwoord moet ik je helaas schuldig blijven...

Wat ik wel weet is dat het super gezond is en wel hierom: 
  • Quinoa bevat veel eiwitten
  • Quino heeft een laag vetgehalte
  • Quinoa is een bron van vezels
  • Quinoa is rijk aan vitamines en mineralen
  • Quinoa is glutenvrij (mocht je daar last van hebben..)
  • Quinoa heeft een lage glycemische index, wat inhoud dat je bloedsuikerspiegel minder snel stijgt en je dus langer een verzadigd gevoel hebt

Dan mag het wel een hype zijn, maar dat wil niet zeggen dat het niet de moeite waard is om eens te proberen! Zet dus al je vooroordelen opzij en probeer eens het volgende recept!

Dit receptje met gekruide kip en 'KIEN-WAAH', is geïnspireerd op een gerechtje wat ik op de Gezondheidsbeurs heb gegeten!

Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 300 gram (biologische) kip in blokjes gesneden
- 2 á 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1,5 eetlepel natuurlijke kipkruiden
(liefst een variant met minder zout en zonder smaakversterkers of e-nummers. Ik had ze van de Gezondheidsbeurs, verkrijgbaar via deze site. Een beetje beperkte info maar ik beloof je dat het goed is en dat je er lang mee doet ;-))
- 1 potje (biologische) kidneybonen
- 3 lente- of bosuitjes
- Quinoa (ongeveer 75 gram per persoon) ik gebruik altijd deze
-  2 handjes rucola
- een halve avocado in blokjes gesneden


Zo maak je het:
1. Marineer de kip met olijfolie en de kipkruiden en laat deze een half uurtje staan op het aanrecht
(korter mag ook, maar zo kan het er lekker in trekken). Pers ook het teentje knoflook hierover uit.
2. Bak de gemarineerde kip in een wokpak en voeg de lenteuitjes toe. Bak deze even mee.
3. Voeg vervolgens de kidneybonen toe en laat het geheel even goed doorwarmen
4. Ondertussen kook je de quinoa zoals op de verpakking. Let er vooral op dat je niet te veel water gebruikt, want het is anders zoals je bij rijst of pasta gewend bent.
5. Wanneer de quinoa goed is, voeg je het toe aan het 'kipmengel' en roer je het nog even goed door.
6. Decoreer je maaltje met de rucola en avocado. Deze kan je eventueel ook al in de pan mee doorwarmen.


EETSMAKELIJK!

Volg je me al op Facebook? Like hier mijn page! 

Follow my blog with Bloglovin



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen