maandag 2 maart 2015

DINERRECEPT: GEZONDE KIP KERRIE MET ANANAS

Zoals beloofd hierbij nog het heerlijke, gezonde 'door-de-weeks-recept' voor de 'Kip Kerrie Ananas'.
Geïnspireerd op een recept van de healthblog 'I love Health'


Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram kipfiletblokjes (liefst biologisch)
- 120 gram zilvervliesrijst
- 1 rode peper (in reepjes gesneden)
- 1 kleine broccoli
- 1 teentje knoflook
- 1 bosui
- 2 theelepels (biologische) kerriepoeder
- een halve courgette in kleine stukjes gesneden
- klein blikje biologische kokosmelk (zoals deze)
- 200 gram verse ananasstukjes (dus niet op sap uit blik)
- olijfolie (extra vierge) om in te bakken





Zo maak je het:
1. Snijd de groente en de kip en bak deze met de knoflook en de kerriepoeder in een wok met olijfolie
2. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking en kook de laatste 6 minuten de broccoli in dezelfde pan mee (mag ook apart - dit scheelt weer afwas ;-))
3. Wanneer de kip en de groentjes goed doorbakken zijn, voeg je het blikje kokosmelk toe en laat je dit eventjes doorwarmen.
4. Als laatste voeg je de verse stukjes ananas toe en laat je het nog even warm worden.
5. Serveer het groente-kokos-mengsel met de rijst en de broccoli

Foto is een beetje beschaduwd, excusie :)

EETSMAKELIJK!

Laat je me weten of het gesmaakt heeft?


Volg je me al op Facebook? Like hier mijn page! 

Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen