woensdag 11 maart 2015

DINERRECEPT: SAOTO SOEP á la RENS KROES

Wat voor soep!?!? Deze gezonde Saoto soep is een typisch Surinaams gerecht en is behoorlijk gevuld. Het gaat dus prima door als volwaardige (hoofd)maaltijd. Toen ik hem maakte dacht ik rijst in de soep!? Ei!? Dit was nou niet bepaald een soep die ik gewend was. Maar hé, ik ben altijd in voor wat nieuws dus probeerde dit receptje van Nederlands (inmiddels) beroemdste 'zus' Rens Kroes. Je moet er even wat kruiden en specerijen voor aanschaffen, maar ik beloof je dat de smaak goed zal zijn!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
- 1 biologische kipfilet
- 25 gram zilvervliesrijst
- 1 ei
- handje taugé
- 0,3l water
- half klein ui
- 1 teentje knoflook (uitpersen)
- 1 laurierblaadje
- zout/peper
- 1 snufje laos
- 1 snufje gemberoeder
- gedroogde peterselie ter decoratie
- 1/4 groentebouillonblokje
- 1/2 kipbouillonblokje

Zo maak je het:
1. Doe de kipfilet in een soeppan en voeg het water toe met alle ingrediënten behalve de rijst, eieren en taugé. Laat dit een uur, met de deksel op de pan, op laag vuur, doorkoken.
2. Na ongeveer 45 minuten trek je de kipfilet uit elkaar met twee vorken, de soep kookt gewoon verder. 
3. Kook ondertussen de rijst en de eieren.
4. Schep de gekookte rijst met de taugé en de kip in een diep bord en giet de soep eroverheen. Het ei snijd je in 4 partjes en leg je langs de rand, maar uiteraard wel in de kom ;-)
5. Je kunt het nog verder op smaak maken met peper / zout en de gedroogde peterselie.

Oja, het laurierblaadje hoef je ook niet op te eten ;-)


EETSMAKELIJK!

Ben je ook bezig met gezonder eten en kan je wel wat hulp gebruiken? Check deze winactie!


Volg je me al op Facebook? Like hier mijn page! 

Follow my blog with Bloglovin



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen