maandag 20 april 2015

DINERRECEPT: KIP UIT DE OVEN MET TOMAAT & COURGETTE

Jaaaaaa, eindelijk weer een receptje op VitaLies! Het spijt me lieve 'kijkbuis-lezers' dat ik even schitterde in afwezigheid, maar soms moet je de prioriteiten even ergens anders leggen (daarover later meer, prioriteiten!). Desalniettemin (leuk woord!), ben ik weer terug en beloof ik jullie weer regelmatig te voorzien van heerlijke gezonde receptjes en (hopelijk boeiende) info!

Ik woon op dit moment tijdelijk weer terug bij mijn ouders, aangezien mijn nieuwe huis nog aan het bouwen zijn (of eigenlijk moeten ze nog gaan beginnen...)! Best even wennen, maar hé wel een hele grote keuken met veel meer mogelijkheden dan mijn 'oude' keuken! Dat betekent heel veel mogelijkheden om nieuwe dingen uit te proberen en dat ben ik dan ook zeker van plan!

Voor nu heb ik een heerlijk 'Kip uit de oven' receptje! Dit is één van m'n eerste favoriete dinerreceptjes die afkomstig is uit het 'Hormoonbalansdieet' van Ralph Moorman. Lekker & simpel! Ik heb er zelf nog zoete aardappel bij verzonnen, Ralph is meer van de krieltjes, wat jij wil dus ;-)! Alles op een bakplaat dus ook nog eens weinig afwas...


Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 2 (biologische) kipfilets
- 1 courgette
- 2 tomaten
- 2 kleine zoete aardappels
- half bakje champignons
- rozemarijn
- olijfolie
- peper/zout

Zo maak je het:
1. Snijd de courgette en tomaten in plakjes
2. 'Marineer' de twee kipfilets met olijfolie
3. Leg de kipfilets op bakpapier (of zoals ik hier aluminiumfolie) op een bakplaat en leg de plakjes tomaat en courgette om en om op de kipfilets.
4. Snijd de zoete aardappels in plakjes, maak ze schoon met water en droog ze in een theedoek (je hoeft ze niet te schillen)
5. Vet ze vervolgens in met 1 eetlepel olijfolie en leg ze in plakjes om de kipfilets heen.
6. Snijd ook de champignons in 4-ren en leg ook die op de bakplaat. Eventueel de overgebleven courgette ook.
5. Bestrooi het geheel met de rozemarijnkruiden
6. Laat de kip en aardappels in 25 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven op 200 graden. De aardappels kan je halverwege nog een keer omdraaien zodat ze aan beide kanten lekker zijn.

EETSMAKELIJK!

Volg je me al op Facebook? Like hier mijn page! 

Follow my blog with Bloglovin
1 opmerking:

  1. Link naar 39 gratis recepten van Ralph, altijd handig: http://www.dehormoonfactor.nl/e-book-recepten-hormoonfactor-forum

    BeantwoordenVerwijderen