vrijdag 10 april 2015

TUSSENDOORTJE: EASY HAVERMOUTKOEKJES

Vroeger op mijn kinderfeestje maakte we ALTIJD koekjes! Kerstkoekjes wel te verstaan en elk jaar opnieuw! Ik vind koekjes zooo lekker, leuk en gezellig maar helaas zitten ze vaak vol met suiker en andere troep, waardoor ik niet meer kan stoppen met ze eten!

Regelmatig kwam ik deze gezonde havermoutkoekjes tegen op verschillende 'healthblogs'. Ik heb deze gecombineerd met het recept van de havermoutkoekjes van Ralph Moorman en daar kwam dit receptje uit! Het leuke is dat je er eindeloos mee kan varieren! Ze zijn misschien niet zo knapperig als échte koekjes, maar zeker de moeite waard om uit te proberen! Lekker voor bij je koffie of thee...




Wat heb je nodig voor X koekjes? 
  • 150 gram havermout
  • 100 gram biologische roomboter
  • 1 a 2 rijpe bananen
  • 1,5 losgeklopte eieren (of een groot ei) 
  • snuf kaneel 
  • 1 eetlepel honing (optioneel)
Decoratie/ variatie:
  • ongebrande/ongezouten nootjes
  • cranberry's (ongezoet)
  • kokos
  • coconibs / pure chocolade




Zo maak je de koekjes: 
1. Prak de banen fijn en zorg dat de boter zacht is
2. Meng de banaan met de boter, de havermout en de overige ingrediënten
3. Voeg aan het mengsel je eigen variatie toe. Nootjes vind ik sowieso lekker, die maken het koekje wat knapperiger en cranberries maken je koekje lekker zoet. Variaties zijn eindeloos ;-)
4. Vorm kleine 'hoopjes' van het beslag en leg ze op een bakplaat
5. Druk de balletjes plat zodat het ronde koekjes worden
6. De koekjes kunnen nu gebakken worden in een, op 200 graden voorverwarmde, oven voor ongeveer 25 minuutjes.


Misschien ben je wel verbaasd over de roomboter in deze koekjes. Is dat nou wel zo gezond? Lees dan dit artikel maar eens ;-)




KOEKJE ERBIJ!? :-) GENIET ERVAN!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen