dinsdag 22 september 2015

GEZONDE CAKE MET APPELMOES & CRANBERRY'S

In veel gezonde 'baksels' komt banaan voor én dadels, en/of andere zogenaamde 'natuurlijke suikers'. Helemaal prima hoor en alles beter dan die chemische, witte suikers, maar suikers blijven suiker dus dozeren is en blijft de 'key'! Sommige mensen houden ook helemaal niet van banaan, of ik ken ook mensen die helemaal niet zo goed tegen banaan kunnen...

Genoeg redenen dus om op zoek te gaan naar een gezond baksel waar eens geen banaan in zit en geen dadels of andere zoetmakers. Zo kwam ik op de 'gezonde-cake-met-appelmoes-en-cranberry's-maar-zonder-bananen' van hardloopblogster 'Runninglau'.

Wat heb je nodig: 
- 100 gram fijngemalen havermout
- 60 gram speltmeel (ik gebruik deze)
- 3 eieren
- 300 gram appelmoes 0% van Hak 
- 15 gram lijnzaad (optioneel)
- 30 gram zonnenbloempitten
- 100 gram gedroogde cranberries
- 2,5 tl wijnsteenbakpoeder (dit is een natuurlijke variant, je kan ook voor 'normale' bakpoeder kiezen)
- snufje zout
- kaneel

Zo maak je de 'gezonde-cake-met-appelmoes-en-cranberry's-maar-zonder-banaan':  
1. Meng alle 'droge' ingrediënten: havermout, speltmeel, bakpoeder en zout
2. Meng de 'natte ingrediënten: eieren en appelmoes
3. Meng de droge met de natte ingrediënten en meng de rest van de ingrediënten erdoorheen
4. Kaneel kan naar smaak worden toegevoegd
5. Als laatste 'decoreerde' ik de cake nog met wat speltmuesli
5. Bak de cake in 30-35 minuten af in een voorverwarmde oven op 180 graden

Enjoy!

Volg je me al op Facebook? Like hier mijn page! 

Follow my blog with Bloglovin



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen