woensdag 9 december 2015

TUSSENDOORTJE: HEALTHY SPECULAASCAKE

Speculaas alleen voor de tijdens de Sinterklaas? Nergens voor nodig.. daar is het wat mij betreft veelste lekker voor! :)

Dit recept van 'Chickslovefood' is gewoon lekkervoor het hele jaar door! Super lekker als tussendoortje of 'traktatie'in het weekend en lang niet zo slecht als de gevulde speculaas uit de supermarkt. De cake is ook nog eens veganistisch, niet dat ik dat ben, maar wel fascinerend dat je gewoon een cake kan bakken zonder eieren! ;-)

Wat betreft de suikers wordt er gebruik gemaakt van dadels en kokosbloesemsuiker. Een stuk gezonder dan onnatuurlijke geraffineerde suikers. Dadels bevatten veel essentiële voedingsstoffen waaronder vezels, vitaminen en mineralen. Dit doet dus tenminste wat voor je lichaam! De kokosbloesemuiker die in dit recept voorkomt is ook een natuurlijke zoetstof dat afkomstig is uit kokosbloesem. Meer info hierover? Lees er hier meer over.

Wat heb je nodig: 
- 200 gram speltmeel (ik gebruik deze)
- 60 gram kokosbloesemsuiker
- 100 milliliter kokosolie (gesmolten)
- 100 milliliter plantaardige melk, bijvoorbeeld ongezoet amandelmelk
- 12 dadels
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (dit is een natuurlijke variant, je kan ook voor 'normale' bakpoeder kiezen)
- snufje zout
- 1 hand hazelnoten
- 1 hand blanke, naturel amandelen.

Zo maak je deze heerlijke speculaascake:  
1. Meng alle 'droge' ingrediënten: speltmeel, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en bakpoeder
2. Smelt de kokosolie en voeg deze met de melk toe aan de droge ingrediënten
3. Hak de dadels fijn met een keukenmachine of zoals ik, met de staafmixer
4. Voeg de plakkerige dadels toe aan de rest van de ingrediënten en meng dit goed door elkaar (er ontstaat een hele plakkerig mengsel)
5. Meng vervolgens ook de hazelnoten erdoorheen
6. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm
5. Als laatste 'decoreerde' ik de cake nog met wat blanke amandelen
5. Bak de cake in 55 minuten af in een voorverwarmde oven op 180 graden

Enjoy!

Volg je me al op Facebook? Like hier mijn page! 

Follow my blog with Bloglovin



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen