Over mij

Wat met een simpele blender begon, is uitgelopen tot een ‘way of life’
Met deze blog neem ik jullie graag mee op weg naar een gezonder leven! Dit doe ik door voor jullie allemaal lekker recepten te verzamelen, uit te proberen en te delen! Ik vind het daarbij belangrijk dat de recepten gezond zijn maar ook zéker lekker en al helemaal niet te ingewikkeld. We hebben tenslotte allemaal wel wat beters te doen dan uren in de keuken staan, niet? Uiteraard zal ik altijd proberen mijn eigen draai te geven aan de recepten!  Naast voeding wil ik jullie inspireren op alles wat te maken heeft met een gezonde lifestyle. Dit kan van alles zijn... denk bijvoorbeeld aan sport en beweging, maar ook zeker je ‘mind’ speelt bij dit alles een grote (dan wel niet de grootste) rol!


Waarom deze blog?
Ben ik een voedingsdeskundige of diëtiste? Nee.

Ben ik een sportinstructeur of personal trainer? Nee. (ik weet wel een hele goede klik of klik ;-))
Ben ik een gecertificeerde coach of psychologe? Nee.
Heb ik überhaupt wel wat zinnigs te melden? JA!

De reden dat ik deze blog begin is omdat ik graag mensen wil inspireren op weg naar een gezonder leven. Ik merk in mijn omgeving dat er vaak wel de wil is om dingen te veranderen en gezonder te gaan leven, maar men vaak niet weet hoe of waar te beginnen?
Een jaar geleden liep ik rond met deze zelfde gedachte. Ik ging onbewust om met voeding en beweging en had (soms onbewust) last van de nodige mankementen (lees: weinig energie, de nodige kilo's teveel, slechte huid/ eczeem, etc.). Heel eerlijk gezegd, was ik denk ik gewoon te lui en te onverschillig om überhaupt stil te staan bij gezond leven, laat staan me bezig er mee bezig te houden. Ik bedoel, uiteindelijk gaat het er toch om wie en hoe we van binnen zijn en is ons lichaam toch maar een verpakking? Dit is natuurlijk nog steeds zo, maar ik kan inmiddels uit eigen ervaring zeggen dat een gezond lichaam dat bruist van energie je leven nog aangenamer maakt en je dat uiteindelijk júist ook van 'binnen' weer verrijkt! Soort van 1+1 = 3 :-)

In september van 2014 heb ik via Inner Stance - het personal training / bootcamp bedrijf van mijn broer Albert Elsenaar & compagnon Tommy Kruizinga -  ‘mijn verhaal’ gedeeld en daar kreeg ik een hoop positieve reacties op. Velen vroegen mij ook of ik ‘mijn’ recepten kon delen en zo ontstonden de eerste ideeën rondom een eigen blog.

“Ik kan dit toch niet allemaal voor mezelf houden als ik hier andere mensen ook mee kan helpen? “
Deze blog is  dus puur een uiteenzetting van eigen kennis en ervaringen die ik in het afgelopen jaar heb opgedaan en alles wat ik nog ga tegenkomen! :-) . Door mijn,  inmiddels bovengemiddelde, interesse in gezonde voeding, vele middagen experimenteren in de keuken,  zicht- en voelbare resultaten én de kennis die ik heb opgedaan door heel veel te lezen over voeding en gezondheid, weet ik zeker dat ik jullie – al is het maar een klein beetje – mee kan nemen op weg naar een gezond en fit leven!  Daarnaast is het stiekem ook een goede 'stok achter de deur' voor mijzelf ;-)

“Want zeg nou zelf,  jezelf fit en gezond voelen, willen we toch allemaal?”

- Lisette

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen