Sport

Sporten is iets wat voor mij niet altijd vanzelfsprekend is geweest. Als kind heb ik veel last gehad van astma dat me behoorlijk beperkte in het sporten. Ik kon niet goed meekomen met de rest, was snel benauwd waardoor ik vervolgens weer aan de kant zat.

In mijn pubertijd ben ik er (deels) over heen gegroeid maar vooral met veel wilskracht en doorzettingsvermogen kan ik zeggen dat dat ik een behoorlijk actief sportleven heb, gewoon op mijn eigen niveau en binnen mijn eigen vermogen.


De beste les die ik, inmiddels uit eigen ervaring, wel kan meegeven is dat je je vooral niet moet gaan meten aan anderen. Je hoeft écht niet vooraan te lopen om resultaat te bereiken! En dat is tenslotte waar we het voor doen: RESULTAAT!

Bootcamp @ Inner Stance
Bootcamp is rennen, springen, opdrukken en veel meer met een groep fanatiekelingen. Alle spieren worden flink aangepakt, onder leiding van gediplomeerde Personal Trainers. Je werkt aan het verbranden van lichaamsvet, balans en coördinatie, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Iedere training er anders uit, waardoor het niet snel verveelt.

Mijn eerste bootcamples volgde ik in april 2012 en ik haal nog steeds voldoende plezier en uitdaging uit de trainingen. En dit zeg ik niet omdat o.a. mijn broer de lessen verzorgt... ;-)

 Als je ook een keer mee wilt doen.. hier vind je meer informatie. 
Hardlopen & Krachttraining
Naast bootcamp ga ik minimaal 1 keer per week hardlopen. Door te gaan hardlopen, train ik mijn uithoudingsvermogen en mijn ademhaling. Dit heeft een positief effect op de bootcamplessen. Het rennen tussendoor houd ik op deze manier langer vol. Ik ben nog steeds geen marathonloper, maar dat hoeft ook niet. Ik ben al super blij dat ik 5 kilometer kan hardlopen zonder te stoppen!Krachttraining doe ik ook 1 á 2 keer per week. Door krachttraining te doen probeer ik mijn spiermassa te vergroten, mijn vetmassa te verlagen, mijn houding en balans te verbeteren en uiteraard helpt het je naast slank, ook strak te worden.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen